top of page
Black Car Service
YOUNGTIMERS

Youngtimers roepen bij de één een flinke dosis nostalgie op, de ander is verknocht aan de karakteristieke looks. Maar wist je dat een youngtimer voor ondernemers fiscaal heel aantrekkelijk is? Dankzij de youngtimer-regeling profiteer je van een lage bijtelling én kun je op alle gemaakte autokosten de btw aftrekken.  

De zakelijke voordelen van een youngtimer

Wie met een auto van de zaak meer dan 500 kilometer privé per jaar rijdt, betaalt bijtelling: een percentage, meestal 22%, over de cataloguswaarde (incl. bpm en btw) van de auto.
Voor youngtimers (en oldtimers) geldt echter een andere regeling: je betaalt 35% bijtelling over de dagwaarde van de auto. Die dagwaarde ofwel waarde in het economisch verkeer (wev) hangt af van een aantal factoren, zoals bouwjaar, staat van onderhoud en het aantal gereden kilometers. Voor een goed beeld kun je kijken naar veilingprijzen of de taxatiewaarde van de auto. Bedenk wel dat je de dagwaarde altijd aannemelijk moet kunnen maken voor de Belastingdienst, een wev-taxatie is daar een goed middel voor.  
De Belastingdienst bepaalt de waarde van een youngtimer via koerslijsten van bijvoorbeeld ANWB of BOVAG, aankoopfactuur of taxatie.

De dagwaarde ligt altijd vele malen lager dan de nieuwwaarde. Dat kan zomaar honderden euro’s per maand schelen


 Mogelijke productvormen zijn o.a.:


- Doorlopend krediet
- Aflopend krediet (met / zonder restwaarde)
- Financial lease
- Operational lease

Ontvang je graag wat meer informatie? 
Vul dan het formulier in en Bekaro neemt vrijblijvend contact met je op.

www.bekaro.nl 

bottom of page